Coacher Borensberg

 

I Borensberg coachas du av Sveriges vassaste kanotister från landslaget och från Team Bohus Bergsprängning!

Joakim är regerande svensk mästare i både 5000 meter i sprint och maraton. Han är även regerande mästare i Dalslands Kanotmaraton!

 

Joakim gör till året ett dubbel satsning mot just de två grenarna inför året och har bland annat en 8:e plats på EM på K1 5000m och en 4:e plats på VM i U23-klassen från 2015 i bagaget.

 

En trippel satsning är kanske en bättre formulering då Joakim kommer från en skidsatsning i vintras och en 95:e plats i debuten på Vasaloppet.

 

Joakim har också vunnit paddelsträckan med snabbaste tid någonsin i Åre Extreme Challenge 2015.

 

 

 

 

Michaela har länge varit Sveriges kanotdrottning på de längre distanserna och är regerande svensk mästare i maraton. Michaela har även tidigare stått högst upp på pallen i Dalslands Kanotmaraton!

 

Michaela tog ytterligare ett steg 2015 när hon tog både guld och silver i världscupen. Samma år rankades Michaela som tvåa i världen av alla tjejer i seniorklassen!

 

Efter ett tävlingsfattigare 2016 är Michaela väldigt taggad på att ta sig tillbaka till världseliten igen, med EM och VM som de två stora målen!

Med en lång bakgrund som elitkanotist och en gedigen utbildning inom träning har Danny hjälpt både motionärer och elit inom paddling. Inom Svenska Kanotförbundet har Danny även jobbat med utveckling av paddelsporten.

 

Genom Kajakcoachen.se har Danny hjälpt motionärer och multisportare med framför allt teknik, arrangerat teknik- och styrkekurser för paddling, samt arrangerat Sveriges populäraste paddelläger.

 

Som landslagstränare i kanot mot OS 2020 i Tokyo, förbundskapten i kanotmaraton och tränare på kanotgymnasiet jobbar Danny även med de allra bästa inom paddling.

 

Vid sidan om sina ledaruppdrag är Danny mycket aktiv själv och gillar att ta sig an utmaningar, gärna inom paddling. Senast under 2015 slog han ett nytt världsrekord genom att paddla 24 timmar i sträck på en paddelmaskin, tog ett EM-brons i Quadrathlon och har till i år kvalat till VM i swimrun Ötillö.

Emil är en av Sveriges mest lovande kanotister inom både Maraton och Sprint!

 

Emil har tävlat i världscupen som senior i sprint på de kortare sträckorna, men tog så sent som förra året en 13:e plats på VM i K2 Maraton. Just besättningspaddling är Emils stora styrka inom paddlingen. På samma VM blev även Emil 12:a i K1 U23.

 

Emil gör till året en dubbel satsning och siktar mot både U23-VM i Maraton och Sprint.